Hem
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar

PhotoshopGuiden 1-2010

Översikt

Den ultimata verktygsguiden till Photoshop!

129 Kr
ELLER

Detaljer

INNEHÅLL:

ATT FÖRSTÅ OCH FOTA HDR-BILDER
Vad är ett dynamiskt omfång, och varför vill du ha ett stort sådant? Vi börjar med att utforska vad HDR är och hur du skapar det, med tips för hur du fotar för att försäkra dig om en perfekt HDR-bild.

AUTOMATISERADE HDR-FUNKTIONER
I Photoshop CS2 eller nyare kan du producera otroliga HDR-bilder med funktionen Lägg samman till HDR. I Elements 8 ger det nya alternativet Photomerge Exponering dig möjlighet att skapa otroliga HDR-liknande resultat.

HDR OCH TONMAPPNING MED PHOTOMATIX
HDR-entusiaster föredrar ofta specialiserad HDR-mjukvara för mer kontroll och fler kreativa alternativ. I detta kapitel kommer vi hjälpa dig att bemästra Photomatix Pro, som du hittar i filarkivet.

TONMAPPA TYPISKA HDR-MOTIV
Vissa motiv är som gjorda för HDR. Vi kommer att visa dig hur du fotar och tonmappar solnedgångar, nattbilder, inomhusbilder, och scener som inkluderar både inom- och utomhusdetaljer.

Finjustera exponering, ton och kontrast.
 Upptäck de olika verktyg du kan använda för att finjustera dina tonmappade bilder, förbereda för ”manuell” HDR och till och med utöka det dynamiska omfånget för en enkel HDR-liknande effekt.

HDR-effekter med lager och masker
Om du har flera olika exponeringar eller bara vill ha större kontroll, kan du skapa HDR-effekter ”för hand”, eller till och med skapa flera versioner av samma bild och kombinera dem.

Förbättra HDR-bilder i Photoshop
Tonmappade HDR-bilder brukar ofta tjäna på ytterligare redigeringar i Photoshop/Elements för att förstärka kontrast, reducera brus, finjustera toner och lägga till den sista finessen – uppskärpning.

Retuschera dina HDR-bilder
Dina annars fantastiska HDR-bilder kan förstöras av allt från påträngande brus till en förbipasserande fågel, men med rätt verktyg och trick kan du fixa till de flesta problem.

LÄR KÄNNA PHOTOSHOP OCH ELEMENTS
Vi börjar med att ta en rundvandring i Photoshop och Elements, där vi lär känna de viktigaste verktygen och alternativen, och sedan tittar vi närmare på vad som är nytt i de allra senaste versionerna av de båda programmen.

MARKERINGSVERKTYG OCH ALTERNATIV
Om du vill redigera specifika delar av ett foto eller skapa en sammansatt bild, behöver du skapa tillförlitliga markeringar. Vi kommer att visa dig hur du väljer och använder rätt verktyg.

VERTYG FÖR FINJUSTERING
När du har gjort din initiala markering har du flera alternativ för att förfina den – du kan ändra storlek eller form, förbättra den med penslar, jämna ut kanterna, och mycket mer.

ARBETA MED LAGER OCH MASKER
Genom att använda lager och masker får du möjlighet att skapa sammansatta bilder och applicera justeringar på ett icke-destruktivt sätt - lär du dig att bemästra allt detta kommer en helt ny värld av möjligheter att öppna sig.

KORRIGERA EXPONERING OCH KONTRAST
Oavsett om du vill rädda en dåligt exponerad bild eller göra smärre kontrastjusteringar har Elements och Photoshop ett urval kraftfulla verktyg för att förbättra tonomfånget i bilder.

KORRIGERA OCH FÖRBÄTTRA FÄRG
Oavsett om du vill korrigera färgstick, ändra färger på mer kreativt sätt eller förvandla ett foto till vackert svartvitt, finns det ett antal verktyg att använda sig av. Så här lär du dig att bemästra dem.

Mer information

Artikelnummer PG1001
Format Papperstidning
Språk Svenska
Utgivningsdatum 2010-01-01
Förlag First Publishing Group