Hem
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar

Fotografen

19 artiklar

Rutnät  Lista 

 • Fotografen 1-2017

  Fotografen 1-2017

  Nu är ett nytt nummer av Fotografen, den här gången med huvudtemat landskapsfoto. Landskapsfotografering? Har det inte redan skrivits om det tillräckligt många gånger?, kanske någon tänker. Nej, inte om du frågar oss på redaktionen! I skrivande stund går 2016 mot sitt slut, och här i kalla, mörka Sverige lockar det kanske lite extra att stanna kvar inomhus.

  79 Kr
 • Fotografen 10-2016

  Fotografen 10-2016

  Välkommen till ett nytt nummer av Fotografen! Sportfotografering kräver en viss vana. Det handlar inte bara om att vara van vid kameran och dess funktioner, utan man kan även behöva en viss vana av det man fotograferar för att kunna ana sig till vad som kan komma att hända och var det kan tänkas ske.

  79 Kr
 • Fotografen 11-2016

  Fotografen 11-2016

  Nu är ett nytt nummer av Fotografen här! Oavsett om du gillar att fotografera porträtt eller landskapsbilder, vågar vi sätta en liten slant på att du har funderingar kring vilket objektiv som egentligen är det bästa för just dig.

  79 Kr
 • Fotografen 12-2015

  Fotografen 12-2015

  Fotografen nummer 12-2015 är det första numret av tidningen efter namnbytet. Namnet DigitalFoto är nu alltså ett minne blott, och vi har istället valt ett namn som ska göra att du som läsare känner dig adresserad i din roll som fotograf och allmänt fotointresserad. Du som tidigare läst DigitalFoto kommer att känna igen dig, men kommer även hitta en hel del nytt innehåll som du garanterat kommer att tycka är läsvärt och intressant. Här får du lite information om innehållet i Fotografen 12-2015: • Tema: Månadens tema är RAW-filer och förädling av bilder i råfilsprogram av olika slag. Genom att fotografera i RAW-format så får du utan tvekan ut absolut bästa kvalitet ur dina bilder. Men arbetet i förädlingsprogrammen behöver inte innebära en oöverkomlig arbetsbörda – faktum är att det kan vara en riktigt trevlig sysselsättning att förädla bilderna i program som Lightroom, Adobe Camera RAW, eller Optics Pro. • Fototips: Den här månaden bjuder vi i vanlig ordning på massor av trevliga fototips, eller vad sägs exempelvis om tio härliga fotoprojekt om allt från bilfotografering och konsten att blir mer kreativ med papper, till att plåta skog och fånga fantastiska silhuetter? • Månadens proffsintervju: I månadens proffsintervju har vi träffat proffsfotografen Peter Lik, som innehar det avundsvärda rekordet att ha sålt världens dyraste landskapsbild. • Tester: I testavdelningen har vi den här gången tagit oss an de enskilda kameramodellerna Sony A7R II, Leica Q (Typ 116), och Olympus OM-D E-M10 Mark II. Dessutom har vi passat på att testa en hel drös fastobjektiv. …och mycket mer i vanlig ordning.

  79 Kr
 • Fotografen 12-2016

  Fotografen 12-2016

  När sommaren övergår i höst finns det mängder av spännande saker att fånga med hjälp av kameran. Färgerna brukar vara som mest sprakande under den här tiden, och rent visuellt finns det mycket vackert att försöka fånga på bild. För att inspirera er läsare lite extra har vi i det här numret ett fullmatat tema om allt som rör natur- och djurbilder.

  79 Kr
 • Fotografen 13-2015

  Fotografen 13-2015

  DigitalFoto nummer 13-2015 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer. Nedan hittar du lite om innehållet: • Tema: Landskapsfotografering är ett stort intresse hos massor av fotografer i vårt avlånga land, och för att hjälpa dig en bit på traven så har vi i det här numret sammanställt en rad tips för framgångsrik landskapsfotografering, med inriktning på kust, berg, stad och skog. • Fototips: Fotografen 13-2015 är sprängfylld med fototips. Exempelvis går Scott Kelby igenom hur du effektiva kan ta porträttbilder bara genom att använda din softbox på rätt sätt. Dessutom visar vi hur du utnyttjar scenens miljö för att få dina motiv att sticka ut, och berättar hur du kan ta snygga porträttbilder med bara en blixt. Och för dig med proffsambitioner så lär vi ut några knep för hur du ska nå ut till din publik genom att ställa ut dina bilder på gallerier. • Månadens proffsintervju: I månadens proffsintervju fick vi en pratstund med David Alan Harvey, som berättar att han tog sina bästa bilder innan han fyllde 20, och alltid låter enkelheten stå i första rummet. • Tester: I det här numrets jämförande test har vi tagit en närmare titt på en grupp fasta vidvinkelobjektiv, och bland de enskilda testerna kan du glädja dig åt de nya kamerorna Pentax K-3 II, Canon EOS M3, och Panasonic Lumix GX8. Tillbehör är inte heller helt oviktigt, så därför har vi även passat på att testa Nikons senaste 16-80-zoom för DX-kameror, den oerhört spännande 4K-drönaren DJI Phantom 3 Professional, Epsons nya fotoskrivare för stooora utskrifter – SureColor SC-P800, och iPad-dockan för fotografer – Manfrotto Digital Director. …och mycket mer i vanlig ordning.

  79 Kr
 • Fotografen 13-2016

  Fotografen 13-2016

  Välkommen till ett nytt nummer av Fotografen! Det heter som bekant att en bild säger mer än tusen ord, och så kan det ju ofta vara. Frågan är ju då hur många ord den bilden motsvarar om den är tagen i raw-format och man lyckas krama ur ännu mer detaljer i efterbearbetningen? För det är ju så att man genom att plåta i raw och sedan bearbeta den kan få en bra bild att bli fantastisk.

  79 Kr
 • Fotografen 2-2016

  Fotografen 2-2016

  Fotografen nummer 2-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer. Nedan hittar du lite om innehållet: • Tema: Temat i det här numret består av en fotosnabbkurs som går igenom alla de viktigaste och mest grundläggande kunskaperna inom fotografering. Läs den för att friska upp ditt minne, eller kanske till och med för att lära dig något nytt. Ibland kan det nämligen finnas anledning att gå tillbaka till ursprunget – till rötterna – för att komma vidare. • Fototips: Bland månadens tio fotoprojekt bjuder vi på tips om hur du fotar bilder som lätt skulle kunna illustrera ordet tunnelseende, och lär dig dessutom fota bedårande husdjursporträtt, ta fantastiska nattbilder i skogen, och fota mat på ett nytt sätt. Färghantering, men framför allt färgkalibrering, är månadens tema i avdelningen Tillbaka till grunderna, och bland våra bildanalyser så avhandlar vi, bland annat, enkelhet och geometri, samt konsten att ta riktigt bra djurbilder. • Månadens proffsintervju: I vanlig ordning har vi även träffat och intervjuat en proffsfotograf som gjort avtryck i fotohistorien, och den här gången får du stifta bekantskap med den store Terry O’neill. Dessutom har vi träffat fotografen Steve Belasco, som gjort det till sin grej att fota kusten från vingliga båtar. • Tester: I månadens stora jämförande test har vi tagit oss an ett antal budgetkameror. Dagens kameror i instegssegmentet kan onekligen betydligt mer än deras pris antyder. Dessutom ger vi dig i det här numret en stenhård duell mellan Canon EOS 6D och Nikon D750. Dessutom har vi testat fastobjektivet Canon EF 35 mm f/1,4L II USM. …och mycket mer i vanlig ordning.

  79 Kr
 • Fotografen 2-2017

  Fotografen 2-2017

  Välkommen till ett nytt nummer av Fotografen. Som fotograf är det lätt hänt att man hela tiden tänker i samma banor. Man faller helt enkelt tillbaka på det man vet att man redan kan.

  79 Kr
 • Fotografen 3-2016

  Fotografen 3-2016

  Temat i Fotografen 3-2016 går onekligen i fotoprojektens tecken. I det här numret bjuder vi nämligen på hela 52 olika projekt – ett projekt för årets samtliga veckor.

  79 Kr
 • Fotografen 3-2017

  Fotografen 3-2017

  Ännu ett nummer av Fotografen är här. I det här numret har vi en guide till hela 18 stycken av världens allra bästa fototävlingar inom olika genrer. De är ett fantastiskt sätt att flexa dina kreativa muskler på, och vem vet? Du kanske står som vinnare och får ta emot både äran och fina priser.

  79 Kr
 • Fotografen 4-2016

  Fotografen 4-2016

  Fotografen nummer 4-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer.

  79 Kr
 • Fotografen 4-2017

  Fotografen 4-2017

  I det här numret bjuder vi på nio fotoprojekt inom olika genrer. Varför inte utse en färg som tema i dina bilder eller skapa prismakonst med hjälp av levande ljus. Har du redan en samling bilder du är lite extra stolt över visar vi dig hur du enkelt skapar en fotobok.

  79 Kr
 • Fotografen 5-2016

  Fotografen 5-2016

  Fotografen nummer 5-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer.

  79 Kr
 • Fotografen 6-2016

  Fotografen 6-2016

  Fotografen nummer 6-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer.

  79 Kr
 • Fotografen 7-2016

  Fotografen 7-2016

  Fotografen nummer 7-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer.

  79 Kr
 • Fotografen 8-2016

  Fotografen 8-2016

  Fotografen nummer 8-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer. Nedan hittar du lite om innehållet: • Tema: I det här numret av Fotografen erbjuder vi över 30 sidor med rese- och fotorelaterade ämnen.

  79 Kr
 • Fotografen 9-2016

  Fotografen 9-2016

  Fotografen nummer 9-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer.

  79 Kr
 • Fotografen 1-2016

  Fotografen 1-2016

  Fotografen nummer 1-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer. Nedan hittar du lite om innehållet: • Tema: Dagens avancerade kameror är fullständigt överfyllda med fantastiska funktioner och knappar för både det ena och det andra, men komponera din bild får du göra helt utan hjälp – för här finns det ingen knapp som kan rädda dig! Hur du ramar in scenen, och vad du väljer att ta med i bilden är därför en av de viktigaste kunskaperna du som fotograf måste lära dig. Därför delar fem proffsfotografer med sig av sina bästa kompositionstips i det här numrets tema. • Fototips: I det här numrets övriga fototips lär du dig bland annat ta fantastiska bilder med rätt rekvisita, skapa ett vertorama, utnyttja naturligt ljus optimalt, och fota ett vattenfall. Missa inte heller Scott Kelbys berättelse om bröllopsfotograferingen som höll på att sluta i katastrof. Dessutom lär vi dig allt om TTL-blixtar. • Månadens proffsintervju: I månadens intervju har vi träffat den brittiske dokumentärfotografen Patrick Ward, som berättar om sin långa karriär där passionen för bilder har varit i fokus från dag ett. Dessutom har vi träffat den Japanske fotografen Tatsuo Suzuki som har tagit gatufotograferingen till helt nya höjder. Han skyr inga medel för att ta sina bilder, och är absolut inte rädd för konfrontation! • Tester: I månadens stora jämförande test har vi tagit oss en titt på några av marknadens absolut bästa fasta makroobjektiv. Det här handlar om objektiv som du helt enkelt måste ha för att komma riktigt nära små motiv. För dig som känner att det är dags att byta kamera, så har vi passat på att testa nya Nikon 1 J5 och Canon PowerShot G3 X. Och, som om det inte vore nog, har vi även låtit Canon EOS 5D Mk III duellera mot Sony Alpha 7 II. Hur står sig egentligen en proffsfullmatare från spegelreflexvärlden mot en motsvarande kamera från den spegellösa världen? …och mycket mer i vanlig ordning.

  79 Kr

  Slut i lager

19 artiklar

Rutnät  Lista