Hem
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar
Logga in för att se dina beställningar

Varukorgen

Inga artiklar - 0 Kr
Inga produkter i varukorgen.

0

100 sätt att rädda maten
Annica Triberg

Översikt

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön!

139 Kr
ELLER

Fler bilder

Detaljer

Den här boken innehåller 100 konkreta tips och många inspirerande recept på hur man på bästa sätt tar hand om maten. Nästan en tredjedel av all mat i Sverige slängs, så dessa råd är inte enbart nyttiga för plånboken utan också viktiga för miljön! Annica Triberg, en av Sveriges mest erfarna kokboksförfattare, ger här en mängd kloka, roliga och användbara tips på hur man i sitt eget kök kan arbeta för miljön och samtidigt förbättra hushållskassan. Här finns mängder av härliga recept som gör att man nästan aldrig mer kommer att behöva slänga några rester. Bakgrunden till denna vackra bok är allvarlig. Fullt ätbar mat åker i soporna för att vi inte orkar, vill eller kan ta hand om resterna. Konsumentföreningen Stockholm gjorde 2009 en undersökning i Stockholmsområdet som visade att invånarna i detta område slängde i genomsnitt 5,6 kilo mat i veckan per hushåll. Den totala mängden onödigt matavfall från svenska hushåll är uppskatt-ningsvis 900 000 ton per år. Produktionen av denna mat orsakar varje år utsläpp av koldioxid motsvarande de årliga utsläppen från cirka 700 000 svenska medelstora bilar eller 460 000 oljeeldade villor. Konsumtionen av mat handlar alltså också om klimatet.

Mer information

Artikelnummer BOK10710
Författare Annica Triberg
ISBN 9789171261762
Format Inbunden
Språk Svenska
Utgivningsdatum 2009-12-30
Antal sidor 143
Förlag Max Stöm
Dimension 197/233/18